Nadevane čokoladne košarice

Za osem večjih ali dvanajst manjših košaric. Priprava vas nikakor ne bo izčrpala.

Sestavine

– 150 g datljev
– 2–3 žlice arašidovega masla
– 300–400 g temne čokolade
– vaniljev ekstrakt, žlička ruma
– mandlji, lešniki

Priprava

1. Za nadev v multipraktiku fino zmeljemo datlje in arašidovo maslo. Ko zmes primemo, mora biti lepljiva in ostati v kosu.
2. V posodi nad paro stopimo čokolado, dodamo vaniljev ekstrakt in rum, nato odstavimo in postavimo na stran.
3. V pekač za mafine razdelimo papirnatne modelčke. V vsakega vlijemo žlico ali dve stopljene čokolade in postavimo v hladilnik za dobrih 10 minut, da se strdi.
4. Medtem naredimo »diske« iz nadeva. Zvaljamo kroglico, nato jo med dlanmi sploščimo.
6. V vsak modelček na čokolado položimo nadev (disk), čezenj prelijemo preostalo stopljeno čokolado in jo potresemo z zdrobljenimi mandlji ali lešniki. Postavimo v hladilnik, dokler se ne strdi.
Nasvet: Pri postrežbi naj bodo košarice sobne temperature.

Priporočamo še: To je najbolj popularen recept za slastno pecivo na Pinterestu

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana