Odprta Kuhinja

Najbolj enostavna zložena torta s piškoti in sadjem

Foto: Tjaša Vede, Blaž Mikuljan/Midvakuhava.si
Odpri galerijo
A+   A-
Odličen posladek, ki ga lahko pripravite brez udobja in pripomočkov domače kuhinje.



Recept za zloženo torto z maslenimi piškoti in sadjem, ki nastane hitreje, kot nas lahko napade tortna mrzlica, z okusom in obilo sadja pa lahko prepriča še tako razvajene sladkosnede.

Sestavine za torto


- 300 g maslenih piškotov petit beurre
- 500 g sirčka maskarpone
- 2,5 dl sladke smetane
- 3 breskve, 3 marelice
- strok vanilje, sladkor v prahu

Sestavine za preliv

- 300 g malin, sladkor v prahu

Za okras

- različno sadje

ni podpisa
ni podpisa

Priprava


1. Marelice in breskve umijemo in narežemo na zelo tanke krhlje.
2. Smetano premlatimo do čvrstega. Na počitnicah navadno nimamo s seboj električnega mešalnika, zato se lotimo ročno.
3. Maskarpone nežno umešamo s smetano in semeni iz vaniljevega stroka. Sladkamo po okusu.
4. Nekaj kreme damo na stran za končno fasado, nato pa se lotimo gradnje tortice. Najprej na podlago namažemo malo kreme in nanjo zložimo piškote v pravokotnik. Piškotno plast namažemo s kremo, po njej pa razporedimo tanke rezine sadja.
5. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka gradbenega materiala, nato celo torto oblečemo v prihranjeno maskarponejevo kremo.
Priporočamo še: Češnjev zavitek s skuto
Datum Objave: 16.6.2018 ob 10:06

Več iz te teme:

sladicepočitniška kuharija

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.