Odprta Kuhinja

Najboljša čokoladna pita z lešniki

Odpri galerijo
A+   A-
Po mnenju številnih, ki so jo pokusili, najboljša med vsemi veganskimi sorodnicami svoje vrste.


Sestavine


Testo
- ¾ skodelice (90 g) mandljeve moke
- ¾ skodelice (60 g) kokosovih kosmičev
- 2 jušni žlici kakava v prahu
- ščepec vanilje
- 2 jušni žlici datljeve paste

Nadev
- 2 skodelici prej namočenih indijskih oreščkov (290 g)
- 1 + 1/3 skodelice lešnikovega mleka (290 g)
- ¼ skodelice agavovega sirupa (65 g)
- ¼ skodelice javorjevega sirupa (65 g)
- ½ skodelice + 2 JŽ kakava v prahu (50 g)
- ½ skodelice utekočinjenega kokosovega olja (125 g)
- 2 jušni žlici utekočinjenega kakavovega masla
- nekaj kapljic jedilnega lešnikovega olja

Priprava


1. Testo: v blenderju tako dolgo sekljamo mandlje, da dobimo moko. Vse druge sestavine premešamo z rokami v večji posodi, da nastane lepljivo testo. Testo pretresemo v tortni model in ga oblikujemo.

2. Nadev: v močnem blenderju zmešamo do gladkega vse sestavine razen kokosovega olja. Na koncu dodamo še kokosovo olje in premešamo.

3. Vlijemo v tortni model na mandljevo testo in po želji okrasimo z vegansko kokosovo smetano in praženimi lešniki ter čokoladnimi kapljicami.

4. Pustimo, da se čez noč hladi.
Priporočamo: Sedem namenov, za katere lahko uporabite kuhinjsko krpo

Recept: Barbara Radojlovič, Barbarella
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Datum Objave: 5.12.2018 ob 08:12

Več iz te teme:

veganskopitalešniki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja