Najboljša čokoladna pita z lešniki

Po mnenju številnih, ki so jo pokusili, najboljša med vsemi veganskimi sorodnicami svoje vrste.

Sestavine

Testo
– ¾ skodelice (90 g) mandljeve moke
– ¾ skodelice (60 g) kokosovih kosmičev
– 2 jušni žlici kakava v prahu
– ščepec vanilje
– 2 jušni žlici datljeve paste

Nadev
– 2 skodelici prej namočenih indijskih oreščkov (290 g)
– 1 + 1/3 skodelice lešnikovega mleka (290 g)
– ¼ skodelice agavovega sirupa (65 g)
– ¼ skodelice javorjevega sirupa (65 g)
– ½ skodelice + 2 JŽ kakava v prahu (50 g)
– ½ skodelice utekočinjenega kokosovega olja (125 g)
– 2 jušni žlici utekočinjenega kakavovega masla
– nekaj kapljic jedilnega lešnikovega olja

Priprava

1. Testo: v blenderju tako dolgo sekljamo mandlje, da dobimo moko. Vse druge sestavine premešamo z rokami v večji posodi, da nastane lepljivo testo. Testo pretresemo v tortni model in ga oblikujemo.

2. Nadev: v močnem blenderju zmešamo do gladkega vse sestavine razen kokosovega olja. Na koncu dodamo še kokosovo olje in premešamo.

3. Vlijemo v tortni model na mandljevo testo in po želji okrasimo z vegansko kokosovo smetano in praženimi lešniki ter čokoladnimi kapljicami.

4. Pustimo, da se čez noč hladi.

Priporočamo: Sedem namenov, za katere lahko uporabite kuhinjsko krpo

Recept: Barbara Radojlovič, Barbarella
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana