Odprta Kuhinja

Najboljša čokoladna torta s kremnim sirom

Moč čokolade (Foto: Jernejkitchen)
Odpri galerijo
A+   A-
Receptov za čokoladno torto ni nikoli preveč. Bo ta vaš najljubši?

Sestavine

Biskvit

  • 2 jajci
  • 250 g sladkorja
  • 70 g masla
  • 175 g gladke bele moke tip 500
  • 60 g BAM kakava v prahu
  • 10 g pecilnega praška
  • 150 g mleka
  • čajna žlička sode bikarbone
  • 100 g tekočega jogurta

Krema

  • 500 g sladke smetane
  • 400 g BAM temne čokolade
  • 180 g kremnega sira
  • žlica sladkorja v prahu
  • žlica konjaka

Priprava

  1. Pripravimo čokoladno kremo: v kozico vlijemo sladko smetano, postavimo na ogenj in počakamo, da zavre. Z vrelo sladko smetano prelijemo čokolado in dobro premešamo, da se čokolada popolnoma raztopi, dodamo ščep soli. Zmešamo s paličnim mešalnikom in postavimo za 2–3 ure v hladilnik (ali čez noč, do 3 dni).
  2. Pripravimo biskvit: jajci in sladkor penasto stepemo, lahko s kuhinjskim robotom ali ročnim električnim mešalnikom. Stepamo približno 5 minut pri veliki hitrosti.
  3. Maslo razpustimo.
  4. V ločeni večji skledi premešamo moko, nesladkan kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščep soli.
  5. V manjši skledi pa dobro premešamo mleko in jogurt.
  6. Ko sta jajci penasto stepeni, med neprestanim počasnim mešanjem izmenjaje dodajamo malo stopljenega (a ohlajenega) masla, žlico mešanice z moko in žlico mešanice mleka ter jogurta. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin.
  7. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za torte (premer 16 cm, višina 8 cm) dobro namastimo in obložimo s papirjem za peko. Biskvitno testo vlijemo v pekač in postavimo v pečico. Pečemo 50–60 minut. Postavimo na rešetke, da se biskvit ohladi.
  8. V kuhinjskem robotu dobro premešamo čokoladno kremo, dodamo kremni sir, sladkor v prahu ter konjak in spet premešamo.
  9. Ohlajen biskvit prerežemo na tri enake plasti. Prvo enakomerno namažemo s kremo, pokrijemo z drugo plastjo biskvita in tudi to namažemo s kremo. Nanjo položimo tretjo plast biskvita. Torto okrasimo s preostalo kremo.
  10. Postavimo v hladilnik za 30 minut, nato postrežemo.

Preberite tudi: Trik, kako okrogel hlebček testa v sekundi razvaljate v pravokotno obliko


Recept in fotografija: Jernejkitchen

 

Datum Objave: 30.11.2018 ob 08:11

Več iz te teme:

čokoladačokoladna tortasladice

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja