Odprta Kuhinja

Nekvašeni kruhki

Odpri galerijo
A+   A-
Najboljši so še topli.


Sestavine


- 400 g moke
- pol žličke soli
- pecilni prašek iz vinskega kamna
- 100 g margarine za peko
- žlica sladkorja v prahu
- 180 ml ovsenega ali sojinega mleka
- 2 žlici limonovega soka
- malo moke za posipanje

Priprava


1. Testo umesimo iz moke, v kateri smo dobro razmešali sol in pecilni prašek. Margarino razrežemo z nožem na manjše kose. Pomembno je, da je zelo hladna. S prti jo povežemo z moko, da nastanejo velike drobtine. Ne mesimo več, kot je treba. Prilijemo hladno mleko, limonov sok in dodamo sladkor ter na hitro umesimo testo.

2. Razvaljamo ga na dobro pomokani površini približno dva centimetra na debelo in izrežemo 8–12 krogov. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, premažemo z ovsenim mlekom in pečemo 10–15 minut, odvisno od velikosti.
Poizkusite še: Polnozrnat pirin hlebček brez gnetenja

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 5.10.2018 ob 09:10

Več iz te teme:

kruhkinekvašen kruh

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja