Nepozabna korenčkova rulada s kislo smetano in limeto

Odličen predlog, kot nalašč za ta velikonočni čas.

Sestavine

Testo
– 6 jajc, 80+20 g sladkorja, 100 g mletih mandljev
– 80 g nastrganega svežega korenja
– 2 žlici korenčkovega soka

Krema
– 200 g kisle smetane, 100 g maskarponeja
– lupinica ene limete, 50 g sladkorja v prahu

Priporočamo še: Kako do odličnega biskvita in nadeva za rulade

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake damo v skledo kuhinjskega robota, beljake pa posebej v srednje veliko skledo. K rumenjakom dodamo sladkor in stepamo 5 minut na srednji hitrosti. Posebej penasto stepemo beljake s sladkorjem.

3. V stepene rumenjake izmenično narahlo vmešamo mešanico mandljev in nastrganega korenja ter stepene beljake in korenčkov sok. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin.

4. Pekač velikosti približno 40 x 25 cm dobro namastimo in obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo testo za rulado in postavimo v pečico. Pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Pečeno testo vzamemo iz pečice in ga prestavimo na rešetke, da se ohladi.

5. Pripravimo kremo: v skledi premešamo kislo smetano, maskarpone, lupinico ene limete in sladkor v prahu. Kremo enakomerno namažemo na ohlajeno testo in tesno zvijemo v rulado. Ovijemo v živilsko folijo in postavimo v hladilnik za 2 uri ali čez noč.

Recept in fotografija: Jernej Zver in Maja Galuf/Jernejkitchen

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana