Noro preprosta ribja pita

Samo pet sestavin za odličen rezultat.

Čas priprave: 28 minut.

Sestavine

– 400 g prekajene vahnje brez kože
– 2 šopka mlade čebule
– 250 g mlade špinače
– 150 g čedarja
– 4 listi vlečenega testa

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. V skledi ribo prelijemo z vrelo vodo in damo na stran, da se namaka.

3. Medtem grobo nasekljamo mlado čebulo, jo stresemo v ponev s premazom proti prijemanju premera 30 cm, ki je primerna za v pečico, dolijemo žlico oljčnega olja in pristavimo na močan ogenj.

4. Pražimo in mešamo 2 minuti, nato nanjo naložimo mlado špinačo, pustimo, da oveni, in ugasnemo ogenj.

5. Špinačo z žlico prelijemo s 100 ml vode, v kateri se namaka riba, nato ribo odcedimo in jo razkosamo ter enakomerno razporedimo po ponvi.

6. Po vrhu nastrgamo večino sira in dobro popopramo.

7. Pokrijemo z vlečenim testom in ga zataknemo ob robovih nadeva, zadnji list pa natrgamo povrhu.

8. Nastrgamo preostanek sira, pokapamo s pol žlice oljčnega olja in pečemo 15 do 17 minut, da se zlato rjavo zapeče in postane hrustljavo. Pita, simpl ko pasulj.

Priporočamo še: Božanska juha iz rdečega zelja

Recept in fotografija: iz knjige Jamie Oliver: 5 sestavin (Mladinska knjiga)

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana