Ocvrte kruhove rezine z jagodami

Za sončne, ležernejše dni …

Za štiri. Čas priprave: 15 minut, čas peke: približno 15 minut.

Sestavine

– 400 ml mleka
– 2 veliki žlici vaniljevega sladkorja
– 3 jajca
– maslo za pekač
– 8 rezin briošev ali belega kruha
– 250 g jagod
– velika žlica sesekljanih pistacij
– velika žlica sladkorja v prahu
– velika žlica limonovega soka

Priprava

1. Dobro premešajte mleko, sladkor in jajca.

2. V ponvi segrejte nekaj masla. Rezine kruha potopite v mešanico mleka in jajc ter jih pecite v ponvi dve do tri minute na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave. Ocvrte rezine postavite na pekač.

3. Jagode operite, očistite in jih narežite na kose. Zmešajte jih s pistacijami, sladkorjem v prahu in limonovim sokom, potresite po ocvrtih rezinah in postrezite.

Preberite še: Ledena kava z grškim jogurtom

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana