Odprta Kuhinja

Ocvrti zeljni zvitki

Odpri galerijo
A+   A-
Hrustljava priloga ali prigrizek, nad katerim bodo še posebno navdušeni otroci.


Sestavine


- 3 listi kupljenega vlečenega testa
- glavica mladega zelja
- 1 (mlada) čebula
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 korenje
- strok česna
- 3 žlice arašidovega masla
- vejica peteršilja
- malo čilija ali ingverja
- sol
- olje za cvrtje
- jajce za lepljenje robov

Priprava


1. Liste vlečenega testa prerežemo čez pol in nato še na tretjine, odvisno od tega, kako velike zvitke želimo pripraviti. Čebulo in česen očistimo in vsakega posebej sesekljamo. Korenček grobo ali drobno naribamo, peteršilj sesekljamo. Zelje narežemo na rezance.

2. Na segretem olju posteklenimo čebulo, dodamo korenček, zelje in česen. Pražimo 5 minut in začinimo z zeliščno soljo, čilijem in peteršiljem. Dodamo arašidovo maslo in dobro premešamo.

3. Na list testa na vogal položimo žlico nadeva in preganemo vzdolžne robove. Začnemo zvijati in zavijemo do konca. Z razmešanim jajcem premažemo robove in na koncu stisnemo, da nadev ne izpade.

ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa


4. Olje za cvrtje, kokosovo ali palmovo mast dobro segrejemo in zvitke v nekaj minutah zlato rjavo ocvremo z obeh strani. Če želimo, lahko kot prilogo na tanke rezance narežemo malo zelja, ga pokapamo z oljčnim oljem, balzamičnim kisom in solimo.
Namig: Če nismo prijatelji cvrtja, zvitke spečemo v pečici pri 200 °C.

Priporočamo še: Zeljne krpice Urške Fartelj

Recept in fotografije: Mateja Reš
Datum Objave: 24.8.2018 ob 12:08

Več iz te teme:

brezmesne jediprilogeželjezvitki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja