Odprta Kuhinja

Odličen goveji golaž

Odpri galerijo
A+   A-
Za prste obliznit!


Sestavine


- 1 kg govejega bočnika
- 1 kg čebule (narezane na drobno)
- 8 dag masti
- 1 dl rdečega vina
- sol, 150 g sveže rdeče paprike
- žlica mlete sladke paprike
- žlička mlete kumine
- poper, lovor, 0,5 l goveje juhe
- žlica paradižnikove mezge

Priprava


1. V primerno velikem loncu stopimo mast in dodamo na drobno sesekljano čebulo. Posolimo in jo pražimo toliko časa, da porumeni.

2. Na kocke narežemo meso (2 x 2 cm) in ga dodamo čebuli. Dušimo toliko časa, da se meso rjavo obarva in zakrkne.

3. Svežo papriko narežemo na koščke in jo skupaj z vinom zmeljemo v sekljalniku. Gostljato zmes, ki jo tako dobimo, dodamo praženemu mesu. Povečamo ogenj in pustimo, da vre kakšnih 7– 8 minut. Nato dodamo kumino, lovor, mleto papriko in paradižnikovo mezgo.

4. Premešamo, dolijemo govejo juho in spet dobro premešamo, da se sestavine dobro prepojijo druga z drugo.

5. Golaž pri minimalnem vretju kuhamo toliko časa, da postane meso mehko (2 uri ali več).
Namig: Zraven lahko postrežete polento, krompir ali kos kruha.

Preberite še: Krompirjev golaž po mediteransko

Fotografija in recept: Daniel Vincek

Datum Objave: 15.11.2018 ob 08:11

Več iz te teme:

golaž

Naročite se na e-novice:

Daniel VincekAvtor na portalu Odprta kuhinja