Odličen goveji golaž

Za prste obliznit!

Sestavine

– 1 kg govejega bočnika
– 1 kg čebule (narezane na drobno)
– 8 dag masti
– 1 dl rdečega vina
– sol, 150 g sveže rdeče paprike
– žlica mlete sladke paprike
– žlička mlete kumine
– poper, lovor, 0,5 l goveje juhe
– žlica paradižnikove mezge

Priprava

1. V primerno velikem loncu stopimo mast in dodamo na drobno sesekljano čebulo. Posolimo in jo pražimo toliko časa, da porumeni.

2. Na kocke narežemo meso (2 x 2 cm) in ga dodamo čebuli. Dušimo toliko časa, da se meso rjavo obarva in zakrkne.

3. Svežo papriko narežemo na koščke in jo skupaj z vinom zmeljemo v sekljalniku. Gostljato zmes, ki jo tako dobimo, dodamo praženemu mesu. Povečamo ogenj in pustimo, da vre kakšnih 7– 8 minut. Nato dodamo kumino, lovor, mleto papriko in paradižnikovo mezgo.

4. Premešamo, dolijemo govejo juho in spet dobro premešamo, da se sestavine dobro prepojijo druga z drugo.

5. Golaž pri minimalnem vretju kuhamo toliko časa, da postane meso mehko (2 uri ali več).

Namig: Zraven lahko postrežete polento, krompir ali kos kruha.
Preberite še: Krompirjev golaž po mediteransko

Fotografija in recept: Daniel Vincek

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana