Odličen kavni sladoled

Za prave ljubitelje opojnih zrn.

Sestavine za 2–3 osebe

– 3 dl mleka
– 70 g rjavega sladkorja
– 50 g kavnih zrn
– 3 dl sladke smetane
– 2 rumenjaka

Priprava

1. Mleko zmešamo z rjavim sladkorjem in kavnimi zrni. Zavremo in pustimo stati vsaj pol ure, nato precedimo, kavna zrna odstranimo.

2. Primešamo sladko smetano in vse skupaj pogrejemo.

3. Rumenjaka v ločeni posodi stepemo in dodamo mlečno-kavno zmes. Vse prelijemo nazaj v ognjevarno kozico in na srednji temperaturi mešamo, dokler osnova ne doseže 76 stopinj Celzija in se rahlo zgosti. Odstavimo in popolnoma ohladimo.

4. Ohlajeno zmes vlijemo v strojček za delanje sladoleda. Če tega nimamo, jo prelijemo v posodo, postavimo v zamrzovalnik in vsake pol ure (vsaj štirikrat ali petkrat) premešamo, da preprečimo nastajanje kristalčkov.

Priporočamo še: Recept za kamilični sladoled

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana