Odprta Kuhinja

Odličen kavni sladoled

Odpri galerijo
A+   A-
Za prave ljubitelje opojnih zrn.


Sestavine za 2–3 osebe


- 3 dl mleka
- 70 g rjavega sladkorja
- 50 g kavnih zrn
- 3 dl sladke smetane
- 2 rumenjaka

Priprava


1. Mleko zmešamo z rjavim sladkorjem in kavnimi zrni. Zavremo in pustimo stati vsaj pol ure, nato precedimo, kavna zrna odstranimo.

2. Primešamo sladko smetano in vse skupaj pogrejemo.

3. Rumenjaka v ločeni posodi stepemo in dodamo mlečno-kavno zmes. Vse prelijemo nazaj v ognjevarno kozico in na srednji temperaturi mešamo, dokler osnova ne doseže 76 stopinj Celzija in se rahlo zgosti. Odstavimo in popolnoma ohladimo.

4. Ohlajeno zmes vlijemo v strojček za delanje sladoleda. Če tega nimamo, jo prelijemo v posodo, postavimo v zamrzovalnik in vsake pol ure (vsaj štirikrat ali petkrat) premešamo, da preprečimo nastajanje kristalčkov.
Priporočamo še: Recept za kamilični sladoled

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 5.8.2018 ob 14:08

Več iz te teme:

#kavasladoled

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja