Odprta Kuhinja

Odličen medeni preliv za solate

Odpri galerijo
A+   A-
Osvežilen in drugačen preliv. Ko ste že malo siti zelene solate ...



Priprava: 2 minuti.

Sestavine


- 1 dl ekstra deviškega hladno stiskanega oljčnega olja
- sok pol limone
- 2 žlici medu
- sol, poper

Priprava


1. Stisnemo sok limone in ga prelijemo v kozarec.

2. Prilijemo oljčno olje, vmešamo med in krepko premešamo.

3. Preliv nazadnje še začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Porabimo takoj ali pokrijemo in do porabe shranimo v hladilnik.

4. Ponudimo kot preliv za mlado buhtečo zeleno solato ob pečeni pleskavici in pečenem mladem krompirju iz pečice.
Različica: Preliv uporabimo za začinjanje solat, predvsem iz raznovrstnega zelenja (zelene solate, rukole, listov rdeče pese, špinače, radiča), odlično se obnese tudi pri solati iz narezanega svežega belega zelja. V kombinaciji z zdrobljenimi slanimi arašidi si boste obliznili prste. Vredno poskusiti!

Nasvet: Imate morda medu res preveč, pa ne veste, kako bi ga porabili? Je morda kristaliziral, pa vam ne tekne na kruhu? Strd segrejte v topli vodni kopeli, le toliko, da se znova utekočini. Brez težav ga uporabite v tem prelivu, celo na zalogo, če je medu preveč. Preliv nalijte v čiste steklenice, dobro zaprite in shranite v shrambi. Obdrži se vsaj mesec dni.

Priporočamo še: Lazanja z ribami

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 27.6.2018 ob 08:06

Več iz te teme:

solatasolatni prelivmedeni preliv

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.