Odličen piščančji paprikaš po receptu iz najboljše prekmurske gostilne

Posebno dober bo, če ga boste skuhali v kotličku pod milim nebom.

Piščančji paprikaš, za katerega recept vam predstavljamo, je nastal v kotličku, ki se je grel nad ognjem, zakurjenem na vrtu Gostilne Rajh v Bakovcih pri Murski Soboti, ki jo je kulinarični kritik Uroš Mencinger označil za najboljšo prekmursko gostilno. Skuhal ga je Leon Pintarič, mladi up, ki se je po petletnem šolanju in delu na Dunaju, kjer je kuhal tudi v restavraciji z dvema Michelinovima zvezdicama, predlani vrnil za domač štedilnik Gostilne Rajh. Leon je paprikaš postregel še z drugimi prekmurskimi dobrotami, njegov krožnik pa naj vam bo v slast malce nižje v tem prispevku.

Mi vam priporočamo, da ta nadvse odličen paprikaš postrežete z domačimi testeninami, recept zanje pa najdete tukaj.

Sestavine

– 500 g piščančjega mesa brez kosti (bedrca in belo meso)
– 4 čebule
– 2 žlici sladke mlete rdeče paprike
– 1 rdeča paprika
– košček feferona
– 0,5 dl smetane za kuhanje
– 2 lovorova lista
– 1,5 l jušne osnove ali vode
– sol, poper

Podmet
– 0,5 dl olja
– 120 g moke

Priprava

1. Na malo olja prepražimo nasekljano čebulo in jo solimo. Dodamo mleto rdečo papriko in pomešamo. Pazimo, da se ne zažge!

2. Hitro zalijemo z vodo ali jušno osnovo.

3. Dodamo meso, začimbe, na kockice narezano svežo papriko in poper. Dušimo do mehkega, torej dobre pol ure. Pazimo, da se meso ne razkuha.

4. Na koncu zgostimo s podmetom, ki ga pripravimo tako, da na olju rahlo prepražimo moko, ter paprikašu dodamo še smetano za kuhanje.

Priporočamo še: Domače bombetke za burgerje

Recept je pridobila: Špela Ankele
Naslovna fotografija (je simbolična): Getty Images; ostale fotografije: Špela Ankele

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana