Orehovi kolački

Ko vabiš na čajanko.

Za 8 kolačkov, model za mafine.

Priprava

– 100 g masla
– 3 jajca
– 120 g rjavega sladkorja
– 150 ml mleka
– žlica ruma
– 200 g mletih orehov
– 100 g bele moke
– žlička pecilnega praška
– pol žličke grenkega kakava
– obliv
– 100 g temne čokolade
– 50 g masla
– 50 g grobo narezanih orehov

Priprava

1. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Suhe sestavine med seboj dobro premešamo.

2. Maslo penasto umešamo in postopamo dodajamo rumenjake in sladkor. Prilijemo mleko, rum in postopoma dodajamo suhe sestavine. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in ga na rahlo umešamo zmes. Testo vlijemo v pomaščene modelčke in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 30–45 minut, odvisno, kako velike kolačke naredimo.

3. Pečene vzamemo iz modelčkov in počakamo, da se popolnoma ohladijo.

4. Za obliv nad vodno kopeljo stopimo temno čokolado in ji dodamo maslo. Ko je glazura lepo sijoča, vanjo pomočimo vrhnji del kolačka in ga posujemo z narezanimi orehi. Ohladimo in postrežemo.

Besedilo in kuharija Saša Drobnič Škrjanec
Fotografije Jagababa.si

Preberite še: Popoln trik, da se kolač ne bo prijel modela za peko

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana