Odprta Kuhinja

Orehovi piškotki

Orehovi piškoti
Odpri galerijo
A+   A-
Za 50 piškotkov ali 2 pekača; hitra priprava – brez počitka.

 

 

Sestavine


- 100 g masla, 50 g belega sladkorja
- 100 g rjavega sladkorja
- jajce, vrečka vaniljevega sladkorja
- 175 g moke, žlička pecilnega praška
- žlica kakava v prahu, 75 g orehov

 

 

 

Priprava


1. Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča. Orehe grobo narežemo ali grobo zmeljemo.

2. V posodo damo razmehčano maslo, obe vrsti sladkorja in penasto stepemo z mešalnikom.

3. Dodamo jajce in vaniljev sladkor in naprej stepamo.

4. Potem na zmes presejemo moko, kakav, pecilni prašek in enakomerno premešamo z masleno zmesjo.

5. Nazadnje vmešamo še orehe.

6. Pečico vklopimo na 180 ° C, pekač obložimo s papirjem za peko.

7. Iz zmesi oblikujemo za oreh velike kroglice in jih polagamo na pekač. Če želimo bolj ploščate piškotke (kukije), jih s prsti malce sploščimo.

8. Pekač porinemo v segreto pečico in piškote pečemo 10–12 minut.

9. Ohlajene po navdihu okrasimo.

 

 

Različica: Za adventni pridih testo odišavimo s cimetom in klinčki, lahko vmešamo tudi koščke čokolade.

 

 

Opomba preizkuševalcev: Zelo dobri. Lahko bi bilo le več bele čokolade.

 

 

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev


Fotografija: Krištof Koman

 

Datum Objave: 30.11.2018 ob 19:11

Več iz te teme:

piškotiorehi

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.