Orehovi piškotki

Za 50 piškotkov ali 2 pekača; hitra priprava – brez počitka.

Sestavine

– 100 g masla, 50 g belega sladkorja
– 100 g rjavega sladkorja
– jajce, vrečka vaniljevega sladkorja
– 175 g moke, žlička pecilnega praška
– žlica kakava v prahu, 75 g orehov

Priprava

1. Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča. Orehe grobo narežemo ali grobo zmeljemo.

2. V posodo damo razmehčano maslo, obe vrsti sladkorja in penasto stepemo z mešalnikom.

3. Dodamo jajce in vaniljev sladkor in naprej stepamo.

4. Potem na zmes presejemo moko, kakav, pecilni prašek in enakomerno premešamo z masleno zmesjo.

5. Nazadnje vmešamo še orehe.

6. Pečico vklopimo na 180 ° C, pekač obložimo s papirjem za peko.

7. Iz zmesi oblikujemo za oreh velike kroglice in jih polagamo na pekač. Če želimo bolj ploščate piškotke (kukije), jih s prsti malce sploščimo.

8. Pekač porinemo v segreto pečico in piškote pečemo 10–12 minut.

9. Ohlajene po navdihu okrasimo.

Različica: Za adventni pridih testo odišavimo s cimetom in klinčki, lahko vmešamo tudi koščke čokolade.
Opomba preizkuševalcev: Zelo dobri. Lahko bi bilo le več bele čokolade.
Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana