Odprta Kuhinja

Otroci kuhajo: šmorn z brkinskimi jabolki in šetrajevim medom

Odpri galerijo
A+   A-
Otroci iz Kuhnapato vedo, kaj je dobro. To bo slasten zajtrk ali mamljiv posladek.


Sestavine


- 1 kg jabolk
- 2 jajci, 200 ml mleka
- 2 žlici šetrajevega medu
- 1/2 čajne žličke soli
- 150 g moke
- cimet, limonina lupinica
- maslo za pekač

Priprava


1. Pripravimo gostejše testo iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za palačinke.

2. Beljake stepemo v sneg in ga vmešamo v testo.

3. Jabolka umijemo in narežemo na koščke.

4. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

5. Pekač namažemo z maslom in vanj položimo majhne koščke jabolk.

6. Posujemo s cimetom, limonino lupinico in pokapamo z medom.

7. Čez vlijemo pripravljeno testo ravno toliko, da prekrijemo jabolka. Damo v pečico. Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 stopinj ter pečemo 10–15 minut, da dobi lepo zlato rjavo barvo.

8. Ko se ohladi, šmorn raztrgamo na kose in postrežemo.

9. Po okusu dodatno pokapamo z medom.
Preberite še: Pustni sfuzlanci

Recept: Kuhnapato.si
Fotografija: Igor Zaplatil
Datum Objave: 16.2.2018 ob 07:02

Več iz te teme:

KuhnapatošmornCesarski praženec

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja