Panakota s sivko, belo čokolado in prelivom iz ribeza

Kombinacija je vrhunska.

Sestavine

– 7 cvetov sivke, 100 ml mleka 500 ml sladke smetane za stepanje
– 35 g sladkorja, 50 g bele čokolade
– 3 lističi želatine
– ribezova marmelada
– svež ribez za okras

Priprava

1. Sivko osmukamo in jo dodamo mleku ter damo kuhat. Ko zavre, izključimo štedilnik in pustimo, da stoji vsaj 15 minut. Dodamo sladkor in prelijemo v blender ter vse skupaj zmešamo.

2. Želatino namočimo v hladno vodo za 10 minut. V kozici pripravimo smetano in dodamo sivkino mleko, čokolado in počasi segrevamo do vrenja. Želatino ožamemo in primešamo v smetanovo kremo ter še nekaj časa kuhljamo, nato odstavimo, delno ohladimo. Posodice naoljimo in napolnimo s kremo, nato postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur. (Silikonske posodice postavimo na manjši pladenj, preden nalivamo, drugače jih ne bomo mogli prenesti v hladilnik.)

3. Panakoto ločimo od posodice in zvrnemo na krožnik. Ribezovo marmelado segrejemo in jo precedimo, nato z dobljeno omako prelijemo panakoto, okrasimo s svežim ribezom, sivkinim cvetom in ponudimo.

Poizkusite še: Jabolčni zavitek

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana