Panakota z borovničevim prelivom

Popolno razvajanje.

Sestavine za štiri

– 300 g borovnic
– 0,5 l mleka
– 0,5 l smetane za kuhanje
– 150 g sladkorja
– 1 vaniljev sladkor
– 1 vrečka oziroma listič želatine

Priprava

1. Želatino pomešamo z malo vode in pustimo, da nabrekne. Medtem zavremo mleko in smetano, ki smo jima dodali sladkor in vaniljev sladkor. Dve žlici ga pustimo za sadni preliv. Vre naj minuto ali dve.

2. Odstavimo, pustimo, da se malo ohladi, in dodamo želatino. Zmes mešamo, dokler se želatina ne stopi. Maso nalijemo v skodelice ali modelčke, ki smo jih oplaknili s hladno vodo. Postavimo v hladilnik za nekaj ur, najbolje čez noč.

3. Borovnice na hitro pokuhamo z dvema žlicama sladkorja. Malo ohladimo in prelijemo po strjenki.

Namig iz uredništva: Borovnice se odlično ujamejo z jasminom. Če imate pri roki jasminov čaj, ga za žlico stresite v gazo in culico dodajte vročim borovnicam. Počakajte nekaj minut, da se borovnice navzamejo jasminovega okusa, in prelijte po panakoti. Okus bo božanski!
Priporočamo še: Recept za domače čevapčiče po albansko

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana