Pašteta iz dimljenega brancina

Za štiri. V Starem Kaštelu jo servirajo pod steklenim zvonom, v katerem je dim z vonjem po rožmarinu.

Sestavine

– 20 dag dimljenega brancina
– 10 dag kravje skute, 10 dag mladega kravjega sira
– sol, poper, 1 hruška, čajna žlička akacijevega medu
– oljčno olje po okusu

Priprava

1. Brancina sesekljamo in zmešamo s skuto in sirom. Dodamo sol, poper in oljčno olje.

2. Hruško olupimo in drobno narežemo. Eno žlico jo zamešamo med pašteto.

3. Serviramo na plitvi krožnik, po vrhu dodamo še malo narezane hruške in med, najbolje se obnese akacijev.

Preberite še: Kako pravilno temperiramo čokolado

Recept: Nikola Tadijanović/Stari Kaštel
Fotografija: Uroš Hočevar

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana