Pečeni krompir s česnom Hestona Blumenthala, ki se mu ni mogoče upreti

Krompirja se nikoli ne naveličamo. Takšnega ali drugačnega.

Zato smo za danes izbrali recept, kako ga pripraviti na še posebno okusen način. Takšnega hrustljavo zapečenega, s hrskavo skorjico in mehko sredico. Skrivnost? Potrebno jih bo pravilno narezati. Več robov bodo imeli, bolj hrustljavi bodo!

Prav tako nikakor ne skoparite z oljem. Oljčnim, seveda. Potrebovali bomo tudi česen in nekaj rožmarinovih vršičkov. Saj veste, kako se sveže vejice lepo podajo h krompirjevim krhljem!

Pa začnimo!

Sestavine

– 1,25 kg velikih krompirjev
– glavica česna (posamezne stroke vzdolžno prerežite na pol ter jih zdrobite z nožem)
– 30 g rožmarinovih vejic
– oljčno olje
– sol

Priprava

1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.

2. Operite in olupite krompir ter ga narežite na četrtine. Postavite ga v posodo, to pa pod tekočo vodo za 5 minut, da s krompirja sperete odvečno količino škroba.

3. Nato krompir prestavite v lonec, prekrijte z vodo in dodajte česen in rožmarin. Pristavite na ogenj, da vse skupaj zavre. Nato kuhajte 25 do 30 minut, da krompir skoraj razpade. Previdno odcedite in ohladite.

4. Med tem pekač prekrijte s 5 milimetri oljčnega olja in ga postavite v pečico za 15 minut, da se olje segreje.

5. Nato po pekaču razporedite kuhan krompir in ga premažite z vročim oljem. Vse skupaj potisnite v pečico, kjer naj se peče uro in 15 minut. Vsakih 20 minut premešajte, dokler ne bo krompir enakomerno zlato zapečen.

6. Ko je krompir pečen, odcedite odvečno olje, solite in postrezite.

Dober tek!

Priporočamo še: Pet nenavadnih načinov, kako lahko uporabite opekač za kruh

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana