Pečen krompirček v srajčki

Kadar nas vreme preseneti …

Sestavine

– 1/2 kg kifeljčarja
– 150 g prekajene slanine
– nekaj listov širokolistnega žajblja
– oljčno olje, sol
– zobotrebci ali lesene viličke papir za peko, pekač priloga
– 100 g rikote
– pest graha
– sol in poper

Priprava

1. Operemo krompir in ga kuhamo v rahlo slani vodi 15 minut. Vklopimo pečico na 220 stopinj. Odcedimo in samo malo ohladimo.

2. Vsak krompirček zavijemo v rezino (ali dve manjši!) slanine in jo pritrdimo z zobotrebci oz. viličkami. Nato gomoljčke v pekaču razporedimo na papir za peko, na katerega smo prej položili žajbljeve liste.

3. Vse dobro pokapamo z oljčnim oljem in pečemo 20 minut oziroma toliko, da se slanina lepo zapeče.

4. Medtem v vreli vodi skuhamo pest graha. Po 5–7 minutah ga odcedimo, zmečkamo in zmešamo z rikoto. Solimo in popramo ter dobro premešamo. Ponudimo s krompirčki.

Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija in recept: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana