Pečena mlečna kaša z bananami

Za 2 osebi, odličen mali obrok.

Sestavine

– 150 g prosene kaše
– 3,5 dl mleka, 1 dl sladke smetane
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 1 jajce, 1 banana
– limonov sok
– javorov ali agavov sirup
– lešniki

Priprava

1. Mleko zavremo, dodamo vaniljev sladkor in kašo. Kuhamo do mehkega. Pazimo, da nam ne prekipi ali se nam zažge. Kuhano damo na stran in malce ohladimo.

2. Medtem ločimo beljak od rumenjaka. Iz beljaka stepemo sneg.

3. Banano narežemo na koščke in jo dobro pokapamo z limonovim sokom.

4. Rumenjak vmešamo v kuhano kašo, prav tako banane in prilijemo smetano. Dobro premešamo. Narahlo vmešamo še sneg.

5. Vsujemo v namaščen pekač in pečemo na 180 stopinjah približno 30 minut. Po potrebi med peko pekač pokrijemo z alufolijo, da kaša ne porjavi preveč.

6. Postrežemo toplo z nasekljanimi lešniki in agavovim ali javorovim sirupom.

Poizkusite še: Skutno kvašeno pecivo z breskvami in makovo kapo

Besedilo in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana