Pečena polenta s timijanom, ovita v zelenje mlade čebulice

Darilca z vrta.

Sestavine

– 1 l jušne osnove (ali vode in bio zelenjavne kocke)
– 300 g instant polente, maslo
– 50 g naribanega sira (mocarela, parmezan)
– 9 vejic timijana, mlado zelenje čebulice

Priprava

1. Juho zavremo, dodamo polento in kuhamo slabih 10 minut.

2. V kuhano polento vmešamo osmukan timijan in nariban sir ter stresemo v plitek naoljen pekač. Pustimo, da se ohladi in strdi, nato stresemo na desko in narežemo na kvadrate.

3. Pečico vključimo na 200 stopinj.

4. Vsak kvadrat polente ovijemo z zelenjem mlade čebulice in položimo v pekač. Na sredino zataknemo vejico timijana, na vsako damo za noževo konico masla ali pokapamo z oljčnim oljem in pečemo 5–10 minut.

Namig: Ponudimo samostojno ali ob piščančjem paprikašu.
Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana