Pečene banane z medom

Preprost recept z božanskim dodatkom na koncu. Zdrava sladica, ki jo – če ste za kaj bolj krepkega – zlahka pripravite tudi za zajtrk.

Sestavine

– 2 žlički medu, 2 žlici tople vode
– 1 dl sladke smetane, 2 žlici kisle smetane
– žlica sladkorja v prahu, cimet
– 2 banani, kokosovo olje (ali katerokoli drugo)

Priprava

1. Med in toplo vodo zmešamo skupaj.

2. Sladko smetano stepemo z žlico sladkorja v prahu. Primešamo še kislo smetano in postavimo v hladilnik.

3. Banano narežemo na koščke (ne pretanko, da se med peko ne sesedejo).

4. V ponvi segrejmo olje in koščke banan popečemo, približno minuta, dve na vsaki strani (da malce porjavijo). Odstavimo in zalijemo z mešanico vode in medu. Postavimo nazaj na ogenj in pečemo še dobro minutko.

5. Postrežemo s kremo iz sladke in kisle smetane. Po vrhu posujemo malce cimeta.

Priporočamo še: Črni jogurtov kolač

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana