Odprta Kuhinja

Pečene banane z medom

Odpri galerijo
A+   A-
Preprost recept z božanskim dodatkom na koncu. Zdrava sladica, ki jo – če ste za kaj bolj krepkega – zlahka pripravite tudi za zajtrk.


Sestavine


- 2 žlički medu, 2 žlici tople vode
- 1 dl sladke smetane, 2 žlici kisle smetane
- žlica sladkorja v prahu, cimet
- 2 banani, kokosovo olje (ali katerokoli drugo)

Priprava


1. Med in toplo vodo zmešamo skupaj.

2. Sladko smetano stepemo z žlico sladkorja v prahu. Primešamo še kislo smetano in postavimo v hladilnik.

3. Banano narežemo na koščke (ne pretanko, da se med peko ne sesedejo).

4. V ponvi segrejmo olje in koščke banan popečemo, približno minuta, dve na vsaki strani (da malce porjavijo). Odstavimo in zalijemo z mešanico vode in medu. Postavimo nazaj na ogenj in pečemo še dobro minutko.

5. Postrežemo s kremo iz sladke in kisle smetane. Po vrhu posujemo malce cimeta.
Priporočamo še: Črni jogurtov kolač

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 14.3.2018 ob 10:03

Več iz te teme:

sladicabananepečene banane

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja