Pečeno sadje pod pokrovom

Pripravimo, preden začnemo: manjši visok pekač ali ognjevarno stekleno posodo.

Sestavine

– 200 g zamrznjenega rdečega sadja (maline, borovnice, ribez in/ali višnje)
– 50 g sladkorja
– 2 žlici škroba
– 4 večja jabolka
Pokrov
– 100 g margarine
– 60 g sladkorja
– 250 g moke
– 2 žlički pecilnega praška
– 160 ml sojinega mleka
– žlica rjavega sladkorja za posip

Priprava

1. Najprej pripravimo sadje. Jabolka olupimo, razrežemo na četrtine in odstranimo peščišča. Narežemo na kocke. Če uporabimo višnje, jih izkoščičimo. Dodamo preostalo zamrznjeno sadje, jabolka, sladkor in škrob ter premešamo. Enakomerno porazdelimo po dnu pekača.

2. Za pokrov zmešamo moko, pecilni prašek in sladkor. Margarino narežemo na koščke in jo s prsti vgnetemo v moko, da nastane drobtinam podobna mešanica.

3. Prilivamo sojino mleko in z žlico zmešamo zelo gosto testo. Zajemamo kupčke in jih polagamo na sadje v pekaču. Ni treba, da testo v celoti pokriva sadje, med peko se bodo kupčki še malo razlezli, nekaj lukenj pa mora ostati, da izpari sadni sok.

4. Sladica je najboljša topla; z veliko žlico jo zajemamo iz pekača in ponudimo s kepico vaniljevega sladoleda ali brez.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Kostanjev pire

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana