Odprta Kuhinja

Pecivo z bananami

Odpri galerijo
A+   A-
(U)porabite zrele banane.



Priprava traja 5, čas peke pa 30 minut.

Sestavine


- 2 žlici masla, 150 ml mleka
- 240 g rjavega sladkorja
- 2 zelo zreli banani
- 2 jajci, 70 ml sladke smetane
- pol žličke vaniljevega sladkorja
- 50 g mletega sladkorja
- pol čajne žličke soli, 150 g moke
- pol vrečke pecilnega praška
- pol žličke janeža
- pol žličke cimeta
- 2 pesti grobo mletih oreškov

Priprava


1. Pripravimo pravokoten model ali model za mafine, ki ga namastimo in potresemo z moko. Pečico vklopimo na 180 stopinj.

2. V višji kozici raztopimo maslo in rjavi sladkor. Dodamo z vilicami pretlačeni banani in dobro premešamo. Odstavimo.

3. V večji posodi med seboj pomešamo sol, moko, pecilni prašek, janež in cimet. To so suhe sestavine.

4. V posebni posodi zmešamo sladko smetano z mletim sladkorjem, jajci in vaniljo. Zatem vlijemo še sladkorno mešanico z bananama in premešamo, da dobimo kremasto zmes.

5. K suhim sestavinam vlijemo jajčno zmes in postopno prilivamo mleko. Nazadnje dodamo oreščke in zmes vlijemo v pravokoten pekač ali v pekač za mafine. Pečemo dobre pol ure.
Poizkusite še: Bananov kruh

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 13.4.2018 ob 08:04

Več iz te teme:

bananapecivo z banano

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.