Pehtranova juha z bučkami, krompirjem in limono

Zdaj je že doma na vrtu, dolgo smo ga željno pričakovali.

Sestavine

– 1 šalotka
– strok česna
– žlička masla
– 250 g mladih bučk
– 200 g mladega krompirja
– 1 l jušne osnove
– slaba pest pehtrana
– poper (ali čili v prahu za »ta pikantne«)
– limonova lupinica

Priprava

1. Čebulo in česen nasekljamo, olupimo krompir in bučke ter oboje narežemo na majhne kvadratke.

2. Na maslu kratko popražimo čebulo in česen, dodamo krompir in bučke ter zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo približno 10 minut (če je vse narezano na drobno), nato skodelico juhe pretlačimo in vrnemo v lonec k preostali juhi.

3. Pehtran nasekljamo, lupinico limone naribamo in oboje vmešamo v juho, pustimo stati minuto, da spustita okus, nato juho ponudimo.

Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati

Fotografija: Eva Legiša

Recept: Mirjam Grilc

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana