Odprta Kuhinja

Pica z bolonjsko omako

Great pizza bolognese on a circular wooden board on a dark black background, cherry tomatoes, parsley, grated mozzarella cheese, sauce
Odpri galerijo
A+   A-
Ena najbolj priljubljenih med Slovenci.


Sestavine (za 1 pico)


- hlebček testa za pico iz polnozrnate moke
- paradižnikova omaka za pico z mletim mesom, korenčkom in grahom
- steblo mlade čebule ali manjša čebula
- mocarela
Priporočamo še: Napolitanska pica in najboljši recept za domačo pripravo 

Priprava


1. Testo vzamemo iz hladilnika in ga postavimo na toplo. Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, 220–250 ºC.

2. Pekač namastimo z oljem ali obložimo s peki papirjem. Čebulo narežemo na kolobarčke.

3. Testo raztegnemo po pekaču, nanj namažemo paradižnikovo omako z mletim mesom, jo potresemo s čebulo in obložimo s sirom.

4. Na srednjem ali še bolje zgornjem vodilu pečice pečemo 10–15 minut, da rob pice lepo porjavi. Če želimo močneje zapečeno pico, zadnji dve minuti pečico nastavimo na žar.
Preberite še: Osnovna paradižnikova omaka za pico

Avtor: Mojca Koman

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 3.2.2018 ob 07:02

Več iz te teme:

picabolonjskabolognese

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.