Odprta Kuhinja

Pica z bučnimi cvetovi in albuminsko skuto

Foto: Krištof Koman
Odpri galerijo
A+   A-
{embed_foto}1555475{/embed_foto}Nekaj cvetov pa že lahko pogrešite, kajne? Priprava: 10 minut; čas peke: 10–15 minut.


Sestavine


vsaj 5 cvetov bučk ali buč
pločevinka vloženega paradižnika
250–500 g albuminske skute (rikote)
sol, poper, oljčno olje
vzhajano osnovno testo za pico iz 800 g moke, 5 dl vode, 20 g svežega kvasa, 6 žlic (oljčnega) olja in 15 g soli

Priprava


1 Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, to je na 270 stopinj. Pripravimo dva pekača, testo razdelimo na pol, za vsak pekač polovico.
2 Vzhajano testo razvaljamo ali raztegnemo s prsti po pekaču na največ pol centimetra debelo, le robove pustimo malo višje.
3 V manjši kozici ali ponvi segrejemo olje.
4 Cvetove bučk očistimo in za hip v vročem olju ocvremo, da ovenijo.
5 Na testo namažemo paradižnik iz pločevinke, ga potresemo z nadrobljeno rikoto in obložimo s cvetovi. Vse posolimo in popramo ter postavimo v vročo pečico.
6 Pečemo približno 10 minut, da se pica hrustljavo zapeče. Takoj ponudimo s kumarično solato.

Različica: Namesto albuminske skute vzamemo mocarelo, pico pa začinimo s timijanom, origanom in baziliko. Cvetove lahko po želji in zaradi lepšega videza na pico položite šele proti koncu peke.


Nasvet: Uporabite cvetove, ki rastejo na dolgih pecljih. Iz teh preverjeno ne bo plodov. Očistiti bučne cvetove pa pomeni, da odstranite prst in drugo umazanijo, cvet razprete in odstranite še od nektarja omamljeno »žužamužo«, ki se pogosto skriva v njem.


Opomba: Rikote vzemite v količini po okusu. Vsekakor pa jo solite.
Preberite še: Bučke z žara

Datum Objave: 5.7.2017 ob 09:07

Več iz te teme:

kosilovečerjavegetarijanskobučke

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.