Odprta Kuhinja

Pikantna pokovka

A+   A-
Za zimske večere z božičnimi filmi.


Sestavine


- 100 g koruze za pokovko
- 4 žlice olja
- po pol žličke mlete rdeče paprike, kurkume in mletega čilija
- žlička provansalskih zelišč
- žlička soli
- žlička rjavega sladkorja

Priprava


1. Začimbe, sladkor in sol med seboj pomešamo.

2. V ponev nalijemo olje, dodamo pokovko in pokrijemo s prozornim pokrovom. Pustimo na ognju in med časom, ko nastaja pokovka, pokrova ne dvigujemo, vse skupaj le večkrat pretresemo.

3. Ko je posoda polna pokovke, odstavimo, odkrijemo pokrov in dodamo mešanico začimb. Dobro premešamo in ponudimo.
Priporočamo: Sedem namenov, za katere lahko uporabite kuhinjsko krpo

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 31.12.2018 ob 08:12

Več iz te teme:

pokovka

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.