Odprta Kuhinja

Piramisu

A+   A-
[caption id="attachment_9881" align="aligncenter" width="1899"] Piramisu bralke Anje Mikek. Foto: Jure Eržen[/caption]Že ime ga pihne. 5. mesto za Anjo Mikek.


Sestavine


0,5 kg sira maskarpone
2 dl sladke smetane
3 jajca
zavitek vaniljevega sladkorja
3 žlice sladkorja
grenek kakav za posipanje
cimet, bebi keksi
črno pivo Bevog Ond (smoked porter)

Priprava


1 Kremo pripravimo tako kot za tiramisu, le brez ruma: jajca spenimo s sladkorjem, dodamo stepeno sladko smetano in na koncu vmešamo še maskarpone. V hladilniku pustimo pol ure, da se nekoliko strdi.

2 Kekse razpolovimo in namočimo v pivu ond. (Tu je treba biti pazljiv, saj keksi drugače vežejo pivo, ki je sobne temperature, kot pa vročo kavo pri klasičnem tiramisuju. Tako da jih moramo namakati nekaj sekund dlje.)

3 Namočene kekse polagamo v kozarec, malce potresemo s cimetom in nato čez nalijemo kremo. Ves postopek dvakrat ponovimo, da dobimo lične porcije. Seveda lahko »plasti« naredimo več ali manj, odvisno od tega, kako velike porcije imamo radi.

4 Na koncu piramisu potresemo z grenkim kakavom in pustimo odležati v hladilniku vsaj nekaj ur, najbolje pa čez noč.
Datum Objave: 25.6.2017 ob 10:06

Več iz te teme:

recepti bralcevsladicepivo

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.