Odprta Kuhinja

Pirine palačinke z jabolki za razkošen začetek dneva

Odpri galerijo
A+   A-
Če le imate možnost, se z njimi pocrkljajte tudi med tednom.


Za dve osebi


- 210 g gladko mlete pirine moke
- 1,5 dl mleka, 0,5 dl radenske
- vanilja, 2 žlički rjavega sladkorja
- 2 žlički vinskega kamna (ali pecilnega praška)
- žlica stopljenega masla
Priporočamo še: Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti

Nadev
- 1 jabolko
- noževa konica mletih klinčkov, 1/2 žličke cimeta
- 2 žlički agavovega sirupa
- 2 žlici vode
- agavov ali javorjev sirup

Priprava


1. Jabolko olupimo in narežemo na majhne koščke. V ognjevarni posodi jih zmešamo s klinčki, cimetom, agavovim sirupom in vodo ter dušimo na srednji temperaturi, da se malce zmehčajo.

2. Za palačinke zmešamo moko z vinskim kamnom, sladkorjem in vaniljo. Dodamo mleko, radensko, stopljeno maslo in dobro premešamo, da dobimo ravno prav gosto zmes. Ponev pomažemo z maslom in spečemo manjše palačinke.

3. Postrežemo tople z dušenimi jabolki in agavovim sirupom.

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 1.10.2018 ob 16:10

Več iz te teme:

palačinkejabolkapira

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja