Odprta Kuhinja

Pirine palačinke z rožičevo moko in borovnicami

A+   A-
Priprava ni hudo zahtevna in dolga: 30 minut!

Sestavine
- 220 g pirine moke
- 4 žlice rožičeve moke
- žlica pecilnega praška
- ščep soli
- veliko jajce, rahlo stepeno
- 350 ml mandljevega mleka
- 100 g borovnic
- 3–4 žlice masla za peko

Priprava


1. Najprej v eni skledi zmešamo vse suhe sestavine, v drugi pa mandljevo mleko in jajce, nato oboje združimo. Mešamo, dokler ne dobimo gladkega testa za palačinke, šele nato previdno vmešamo borovnice.

2. Za oreh masla razgrejemo v svoji priljubljeni ponvi za palačinke, na srednje močnem ognju, nato začnemo peči: zajemamo manjše količine testa in pečemo več palačink naenkrat. Obrnemo jih, ko se razblinijo mehurčki na površini (2–3 minute na eni strani, 1–2 minuti na drugi).

3. Preložimo jih na topel krožnik in pokrijemo, da se ne ohladijo. Tako porabimo vse testo, ob vsaki novi seriji dodamo maslo.

4. Palačinke postrežemo s svežimi borovnicami in kokosovim jogurtom ali čim drugim kremastim, po želji pač.

Preberite še: Kolač s slivami in borovnicami


Naslovna fotografija: Stockfood
Datum Objave: 26.7.2017 ob 14:07

Več iz te teme:

zajtrksladicaborovniceenostavnohitrosezona borovnicsladkopalačinkerožičeva mokapirina mokaOkusno

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja