Odprta Kuhinja

Piščančja solata z zeleno

Odpri galerijo
A+   A-
Zeleno lahko uživamo tudi surovo; ima močan vonj in okus, ki marsikomu ni povšeči, a pri nekaterih je stalnica na jedilniku.



Zelena še zdaleč ni le začimba, saj poleg listne poznamo še stebelno in gomoljno. Slednjo naribamo in kisamo kot repo, lahko jo zmešamo s strtim česnom, kisom ali smetano in dobimo izvrstno omako, v katero pomakamo koščke zelenjave ali mesa. Dobra je tudi z naribanim jabolkom. Skuhamo jo skupaj z malo krompirja in zmečkamo v okusen pire. Narezano na tanke rezine popečemo v ponvi, pokrijemo z rezino sira in počakamo, da se raztopi. Uživamo jo svežo, grizljamo jo lahko samo ali v kombinaciji z drugo zelenjavo, denimo v solati. Zelo okusna je, če jo pripravimo podobno kot beluše, narezano na koščke jo podušimo na maslu, ko je še čvrsta, zalijemo s smetano za kuhanje in solimo.

Sestavine za 4 osebe


- 400 g piščančjega fileja
- mala glava zelene solate
- pest rukole
- 3 stebla zelene
- 2 kumari
- 1 lonček jogurta
- pest paradižnika češnjevca
- limonov sok
- sol, oljčno olje
- bazilika

Priprava


1. Piščančji file narežemo na trakove, posolimo, pokapljamo z oljčnim oljem in rjavo zapečemo v ponvi.

2. Solato očistimo, operemo in natrgamo na kose, operemo rukolo. Kumare po potrebi olupimo in narežemo na kolobarje. Zeleno očistimo in narežemo na centimeter velike koščke.

3. V skodelice nadevamo zeleno solato, kumare in zeleno ter na četrtine narezan češnjevec. Čez potresemo pečeno meso. Jogurt zmešamo s soljo in sokom limone in prelijemo po solati.
Priporočamo še: Poletni špageti po receptu Ane Žontar Kristanc

Besedilo: A. K
Fotografija: Guliver/Getty Images
Datum Objave: 16.6.2018 ob 08:06

Več iz te teme:

piščanecsolatazelena

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja