Odprta Kuhinja

Piščančji zrezki s čemažem

A+   A-
Ali s poljubnimi zelišči.



Priprava: 10 minut; čas peke: 10 minut.

Sestavine


- 400 g piščančjih prsi brez kosti in kože
- dve pesti svežih listov čemaža
- 3 žlice kisle smetane
- sok 1 limone, sol
- olje po potrebi

Priprava


1. Meso narežemo na manjše zrezke, jih pokapamo z limonovim sokom, pokrijemo in pustimo marinirati v hladilniku 10 minut.

2. Kislo smetano zmešamo z narezanimi svežimi listi čemaža, po potrebi solimo.

3. Marinirano meso na obeh straneh popečemo na (narebreni) ponvi ali zunaj na pravem žaru, na koncu solimo. Ponudimo s čemaževo omako in solato iz testenin z blanširano svežo ali zamrznjeno zelenjavo (npr. korenje, zelena, brokoli, grah ipd.).
Naredimo vnaprej: Solato brez težav, omako tudi, vsekakor vnaprej mariniramo meso. Spečemo pa ga raje tik pred zdajci.

Različica: Namesto čemaža uporabite različna sveža zelišča, ki so na voljo (mlad drobnjak, pski, divji por) ali med kislo smetano vmešajte sesekljane liste redkvic ter naribane ali na kocke narezane redkvice.

Priporočamo še: Božanski arancini

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 26.4.2018 ob 07:04

Več iz te teme:

čemažpiščančji zrezki

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.