Odprta Kuhinja

Piščančji zvitki s slanino

A+   A-
Piščančji fileji so priljubljeno meso, a se lahko hitro ponesrečijo in postanejo pusti in suhi.



Kako pravilno spečemo piščančje meso, da se ne izsuši, preberite tukaj, danes pa imamo za vas odličen recept, ki bo navdušil vse za mizo.

Sestavine


- 500 g piščančjega fileja
- 200 g na rezine narezane slanine
- 2 stroka česna
- 1 manjša čebula
- pest stročjega fižola
- sol, poper, olje

Priprava


1. Čebulo in česen olupimo in naribamo, da dobimo marinado. Dodamo sol, poper in žlico ali dve olja in premešamo.

2. Fižol na hitro skuhamo v osoljeni vodi, naj ostane čvrst.

3. Meso narežemo na tanke fileje in jih damo v skledo s čebulo. Dobro premešamo in pustimo stati najmanj 15 minut.

4. Slanino razgrnemo po deski, nanjo naložimo fileje in stročji fižol, po dolgem, in zavijemo v zvitke, ki jih spnemo z zobotrebci.

5. Pečemo v pečici pri temperaturi 180 ºC, dokler ni slanina lepo zapečena.
Priporočamo: Kranjska gibanica s kislim zeljem

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 26.10.2018 ob 18:10

Več iz te teme:

piščanecslaninazvitki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja