Odprta Kuhinja

Piščanec v smetanovi gorčični omaki

A+   A-
Za dva.



Čas priprave: 20 minut.

Sestavine


- 200 g mešanih gob
- 1 rdeča čebula
- 2 piščančja fileja po 120 g
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 60 ml smetane za kuhanje

Priprava


1. Na zmeren do močan ogenj pristavimo ponev s premazom proti prijemanju premera 30 cm.

2. V suho ponev damo vse gobe, večje natrgamo. Pustimo, da se popečejo in porjavijo, občasno pretresemo.

3. Medtem olupimo in tanko narežemo čebulo, meso pa narežemo na centimeter široke trakove.

4. Ko so gobe videti lepo pečene, dodamo v ponev čebulo, meso in žlico oljčnega olja.

5. Pražimo 5 minut, pogosto pretresemo, nato dodamo gorčico, smetano in 150 ml vode.

6. Zavremo, nato zmanjšamo ogenj in lahno kuhamo, da se omaka zgosti, meso pa je kuhano.

7. Pokusimo, začinimo s soljo in poprom ter postrežemo.
Priporočamo še: Božanska juha iz rdečega zelja

Recept in fotografija sta iz knjige Jamieja Oliverja z naslovom 5 sestavin, ki je izšla pri Mladinski knjigi.
Datum Objave: 31.1.2019 ob 09:01

Več iz te teme:

piščanecsmetanagorčicaponev

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja