Odprta Kuhinja

Piščanec z medom in gorčico

A+   A-
Pikantna gorčica in sladki med sta dobra kombinacija, primerna za mariniranje mesa.



Kadar se naveličamo enoličnih zrezkov, pečenih le na olju in v lastnem soku, se poigrajmo z začimbami, ki bodo mesu dale svojstven pečat. Marinada običajno sloni na slanih ali kislih okusih, priljubljena je tudi kombinacija medu in gorčice, s katero premažemo kose mesa in jih potem na hitro popečemo, najbolje na žaru, lahko pa tudi v ponvi ali pečici. Če želimo bolj pikantno jed, dodamo še malce čilija pa tudi druge začimbe po okusu. Meso lahko pokapljamo še z limonovim sokom ali balzamičnim kisom. Tako marinirani fileji bodo mehki in sočni, kar je pomembno pri piščančjem belem mesu, ki je sicer pusto in suho.
Preberite tudi: Kako koristna in uporabna je gorčica

Sestavine (za 4 osebe)


- 4 piščančji fileji
- 4 žlice medu
- 4 žlice gorčice
- 1 žlica gorčičnih semen
- 1 rdeča paprika
- 100 g drobtin
- 200 g mletih orehov
- sol, poper, olje

Priprava


Kadar se naveličamo enoličnih zrezkov, pečenih le na olju in v lastnem soku, se poigrajmo z začimbami, ki bodo mesu dale svojstven pečat. Marinada običajno sloni na slanih ali kislih okusih, priljubljena je tudi kombinacija medu in gorčice, s katero premažemo kose mesa in jih potem na hitro popečemo, najbolje na žaru, lahko pa tudi v ponvi ali pečici. Če želimo bolj pikantno jed, dodamo še malce čilija pa tudi druge začimbe po okusu. Meso lahko pokapljamo še z limonovim sokom ali balzamičnim kisom. Tako marinirani fileji bodo mehki in sočni, kar je pomembno pri piščančjem belem mesu, ki je sicer pusto in suho.
Poskusite še: Piščanec v gorčični omaki z mlinci

Besedilo: A. K.
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 20.1.2018 ob 10:01

Več iz te teme:

kosilopiščanecmedideja za kosilogorčica

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja