Piškoti za božično čajanko

Priznajte, da ste dvakrat pogledali!

Sestavine

– 600 g moke
– 5 g sode bikarbone
– 250 g masla
– 200 g sladkorja
– 10 g vaniljevega sladkorja
– jajce
– 3 rumenjaki
– 3 žlice sladke smetane
– 2 do 3 žlice ruma
– lupinica pol pomaranče
– sok pol pomaranče
Dekoracija
– temna čokolada, suhe maline

Priprava

1. Vse sestavine za piškote zmešamo in jih zgnetemo v testo. V hladilniku naj počiva vsaj 2 uri (ali kar čez noč).

2. Nato testo razvaljamo in iz njega izrežemo piškote v obliki kvadrata ali pravokotnika, ki mu odrežemo dva robova, da dobimo obliko čajne vrečke. Z zobotrebcem naredimo še luknjico. Piškote pečemo 8 do 10 minut pri 180 stopinjah.

3. Ohlajene piškote namočimo v stopljeno čokolado, po vrhu pa jih posujemo z zdrobljenimi suhimi malinami. Za zadnji detajl dodamo vrečkam še vrvico.

Recept: Manca Rudolf
Fotografije: Jože Suhadolnik

Preberite še: Zimska pomarančno-čokoladna torta

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana