Pita s hruško in marcipanovim nadevom

Receptov za pite ni nikoli preveč.

Sestavine

linško testo
– 300 g moke, 200 g masla
– 100 g sladkorja v prahu, 25 g jajc (pribl. pol jajca)
– 5 g vaniljevega sladkorja, lupinica pol limone
nadev
– 300 g surovega marcipana, 20 g masla, 15 g sladkorja
– 50 g jajc (pribl. 1), 40 g moke, 10 g vaniljevega sladkorja
obloga
– 820 g hruškovega kompota
preliv (po želji)
– zavitek preliva za torte

Priprava

1. Testo: zmehčano maslo, sladkor in dišave zgnetemo, dodamo jajce in nazadnje presejano moko. Gnetemo, dokler ne nastane homogeno testo. Oblikujemo ga v pravokotnik, zavijemo v prozorno folijo in položimo v hladilnik za 30 minut.

2. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

3. Iz linškega testa razvaljamo 3 do 5 mm debelo dno s premerom 25 cm in ga prestavimo v model za pite. Pečemo 7 minut, nato ga pustimo, da se ohladi.

4. Nadev: marcipan premešamo v posodi, da se zmehča. Dodamo sladkor, jajce, zmehčano maslo ter moko in vaniljev sladkor. Premešamo, da nastane homogena zmes.

5. Ohlajeno testo namažemo z marcipanovim nadevom in nanj položimo na rezine narezane polovice hrušk.

6. Pečemo še 40 minut pri enaki temperaturi.

7. Pečeno pito lahko premažemo s prelivom za torte, da ostane čim dlje sveža.

Recept in fotografija: BIC Ljubljana

Privoščite si tudi: Pomarančna presna tortica

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana