Odprta Kuhinja

Pita z makom in rabarbaro

Odpri galerijo
A+   A-
... krhko makovo testo z rabarbaro, ovito v kremo s kanč­kom vanilje. Po želji postrežemo z žličko sladke smetane.


Sestavine


- 150 g moke
- 40 g mletega maka
- 1/3 žličke pecilnega praška
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 70 g hladnega masla (koščki)
- 4–6 žlic hladne vode
- 80 g rabarbare
- žlička koruznega škroba
- žlica sladkorja
- 150 g sira maskarpone
- 4 zvrhane žličke kisle smetane
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 1/3 žličke vanilje v prahu
- 1/2 žličke koruznega škroba
- jajce

Priprava


1. Skupaj zmešamo moko, mak, pecilni prašek in vaniljev sladkor. Dodamo maslo in ga z rokami dobro povežemo z moko. Počasi dodajamo hladno vodo in na hitro ugnetemo testo, nato ga sploščimo in damo v hladilnik počivat za dobre pol ure.

2. Rabarbaro narežemo na koščke in jo zmešamo s škrobom in sladkorjem. Postavimo na stran.

3. V manjši posodi zmešamo maskarpone, kislo smetano, sladkor v prahu, vaniljo, koruzni škrob in jajce.
Pekač namastimo z maslom in vanj položimo razvaljano testo (če se med valjanjem trga, ga v pekaču s prsti »zakrpamo«). Dno naluknjamo z vilicami in po njem naložimo koščke rabarbare. Prelijemo s kremno mešanico, okrasimo še z malce rabarbare ter posujemo z makom in žličko sladkorja.

4. Pečemo pri 175–180 stopinjah Celzija približno 40–45 minut. Pečeno ohladimo in postrežemo.
Priporočamo še: Odličen recept za poročno torto Meghan in Harryja

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 28.5.2018 ob 10:05

Več iz te teme:

pitarabarbaramak

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja