Odprta Kuhinja

Pljukanci s tartufi

A+   A-
Istrska klasika.


Sestavine


- 500 g gladke moke
- 250 g vrele vode, sol, olje

Omaka
- 2 rumenjaka, 30 g sladke smetane
- 50 g naribanega zorjenega kravjega sira
- oljčno olje s tartufi
- 25 g tartufa, črnega ali belega

Priprava


1. Na deski iz moke naredimo kupček in posolimo.

2. Na sredini naredimo jamico. Počasi prilivamo vodo in mešamo z vilicami: ko ne gre več z vilicami, gnetemo naprej z rokami, da dobimo gladko testo.

3. Testo mora potem počivati vsaj 45 minut.

4. Od testa trgamo za lešnik velike koščke in jih med dlanmi oblikujemo v tanke in dolge svaljke.

5. Kuhamo jih 6 minut v vreli slani vodi, odcedimo. Nekaj vode od kuhanja prihranimo, ponavadi pride prav pri omaki.

6. Za omako vse sestavine zmešamo v skledici, po potrebi prilijemo malo slanega kropa, da bo čim bolj kremasto.

7. Omako prelijemo po vročih pljukancih.

8. Nazadnje še veliki finale: s posebnim nožem na pljukance dramatično naribamo pravi tartuf: črnega, še bolje belega!
Preberite še: Kako s preprostim poskusom preverite, ali je med pravi

Recept: Marko Gorela, Kužina
Fotografija: Lovro Rozina, Vida Dimovska
Datum Objave: 14.2.2019 ob 07:02

Več iz te teme:

pljukancitartufi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja