Odprta Kuhinja

Polnjena svinjska kračka na mlincih z zaseko

A+   A-
Če ni račka, naj bo kračka.


Sestavine


svinjska kračka – izkoščičena (prosimo mesarja)
- 1 čebula, česen
- sol, kumina

Nadev
- 300 g mletega mesa
- 1 čebula, česen
- žlica olja, 2 jajca
- žemlja ali kos kruha
- malo mleka ali juhe
- peteršilj, šetraj, rožmarin
- poper, sol

Mlinci
- 300 g mlincev
- žlica zaseke
- 1 čebula, česen
- peteršilj, sol

Priprava


1. Kračko operemo in jo natremo s soljo.

2. V kozici prepražimo čebulo in česen. Zmešamo z mletim mesom, dodamo jajca, sol, začimbe in v mleku namočen kruh. Dobro zmešamo in s tem napolnimo kračko. Damo jo v pekač, prilijemo malo vode, posipamo s kumino in dodamo na grobo narezano čebulo in cel česen.

3. Pečemo uro in pol do dve uri na 180 °C.

4. Mlince poparimo z vročo vodo. V kozici na zaseki prepražimo čebulo in česen, zmešamo z mlinci in potresemo s peteršiljem.

Recept: Kmetija Šeruga
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Datum Objave: 7.11.2018 ob 07:11

Več iz te teme:

martinovomlincikrača

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja