Pomarančni kolač

Lahek in sočen biskvit!

Sestavine

– 2 ekološki pomaranči
– 4 jajca
– 150 g sladkorja
– 120 ml oljčnega olja
– 250 g moke
– 4 žličke pecilnega praška
– pol žličke soli
– žlička vaniljevega ekstrakta ali pol vaniljevega stroka

Priprava

1. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Model za šarkelj dobro namastimo in pomokamo, odvečno moko odstranimo.

2. Naribamo pomarančno lupino, potrebujemo približno dve polni žlici, in izcedimo pomarančni sok.

3. Jajca zmiksamo s sladkorjem v puhasto gosto zmes. Postopoma vlivamo olje, dodamo pomarančno lupinico in dobro zmešamo. Dodamo moko, pecilni prašek in sol ter previdno zmiksamo, da moka ne prši naokoli. Vlijemo še pomarančni sok in vaniljo ter premešamo.

4. Testo vlijemo v pripravljen model in pečemo približno 40 minut, ali je pečeno, preverimo z zobotrebcem.

Preberite še: Kako s preprostim poskusom preverite, ali je med pravi

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana