Popečeni češnjevci s poširanimi jajci

Konkreten zajtrk ali kosilce za dva …

Sestavine

– dve pesti češnjevih paradižnikov (najlepše je, če so večbarvni!)
– 2–4 jajca
– 2 žlički masla ghee s čemažem
– 4 manjše listke svežega žajblja

Priprava

1. V večjem loncu zavremo vodo. Oprane in osušene češnjevce prerežemo na polovico in jih pečemo na gheeju s čemažem 5 minut. Dodamo še žajbelj, obrnemo češnjevce in jih pečemo še minuto. Odstavimo.

2. V vreli vodi naredimo vrtinec s kuhalnico, vanj stresemo jajce. Pustimo ga, da zakrkne, in ga s penovko preložimo na krožnik. Tako naredimo še z naslednjimi. Zraven dodamo pečene češnjevce in ponudimo še popečene rezine kruha z oljkami. Pa dober tek!

Kako poširamo jajca, preberite tukaj.

Besedilo in fotografija: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana