Odprta Kuhinja

Popečeni češnjevci s poširanimi jajci

Odpri galerijo
A+   A-
Konkreten zajtrk ali kosilce za dva …


Sestavine


- dve pesti češnjevih paradižnikov (najlepše je, če so večbarvni!)
- 2–4 jajca
- 2 žlički masla ghee s čemažem
- 4 manjše listke svežega žajblja

Priprava


1. V večjem loncu zavremo vodo. Oprane in osušene češnjevce prerežemo na polovico in jih pečemo na gheeju s čemažem 5 minut. Dodamo še žajbelj, obrnemo češnjevce in jih pečemo še minuto. Odstavimo.

2. V vreli vodi naredimo vrtinec s kuhalnico, vanj stresemo jajce. Pustimo ga, da zakrkne, in ga s penovko preložimo na krožnik. Tako naredimo še z naslednjimi. Zraven dodamo pečene češnjevce in ponudimo še popečene rezine kruha z oljkami. Pa dober tek!
Kako poširamo jajca, preberite tukaj.

Besedilo in fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 17.8.2018 ob 04:08

Več iz te teme:

poširana jajcačešnjev paradižnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja