Popolni cantuccini Nigelle Lawson

Pomočite jih v espresso in uživajte!

Sestavine

– 1 jajce
– 75 g sladkorja v prahu
– 2 žlički naribane pomarančne lupinice
– 125 g moke
– pol žličke pecilnega praška
– muškatni orešček
– 75 g pistacij
– 50 g suhih brusnic

Priprava

1. Pečico prižgemo na 180 stopinj.

2. Jajca in sladkor dobro stepemo, da dobimo bledo in penasto zmes. Dodamo še pomarančno lupinico, nato pa počasi ročno primešamo moko s pecilnim praškom in muškatnim oreščkom. Na koncu dodamo še pistacije in brusnice. Testo bo malce lepljivo.

3. Delovno površino pomokamo. Piškotno testo oblikujemo v nekoliko ploščato štruco s stranicami 25 x 5 cm. Prestavimo ga na pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo od 25 do 30 minut, da postane svetlo rjave barve.

4. Pečeno piškotno štruco zvrnemo na rešetke in počakamo 5 minut, da postane čvrstejša. Nato vzamemo nož za kruh in narežemo približno centimeter debele rezine (režemo rahlo diagonalno).

5. Rezine ponovno postavimo na pekač, obložen s peki papirjem, in jih pečemo 10 minut. Piškotke obrnemo in jih pečemo še 5 minut, da postanejo zlatorjave barve.

Priporočamo še: To so največji kulinarični trendi, ki bodo zaznamovali leto 2019

Recept je preveden iz Nigelline kuharice Nigellissima: Instant Italian Inspiration (Nigella Collection)

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana