Odprta Kuhinja

Postrv v pečici s češnjevim paradižnikom

Delicious baked trout with cherry tomatoes, olive oil, lemon juice and fresh rosemary on white plate with lemon slices and fork. Behind blurred glass of red wine, rosemary and towel. Black background (Delicious baked trout with cherry tomatoes, olive
Odpri galerijo
A+   A-
Slastna ribica za prste obliznit.



Priprava: 5 minut; čas peke: 20–25 minut.

Sestavine


- 3–4 očiščene cele postrvi
- 250 g paradižnika češnjevca
- peteršilj, drobnjak
- pol žličke soli
- olje za peko

Priprava


1. Peteršilj in drobnjak drobno sesekljamo. Pomešamo s soljo.

2. Pečico vklopimo na 200 stopinj. Pekač naoljimo.

3. Očiščene postrvi oplaknemo, dobro osušimo. Trebušno votlino in zunanjost ribe natremo z zeliščno solno mešanico.

4. Ribe položimo na pekač, poškropimo z oljem in pekač porinemo v segreto pečico. Pečemo 10 minut.

5. Medtem na polovico prerežemo češnjevce. Pekač vzamemo iz pečice, od ribah naložimo paradižnik, po potrebi znova poškropimo z oljem in pekač vrnemo v pečico za 10–15 minut, odvisno od velikosti rib. Riba je pečena, ko zrklo povsem pobeli in plavuti zlahka odstranimo iz mesa.

6. Pečeno postrv ponudimo s kuhanim krompirjem z blit­vo, bogato odišavljenim s česnom in maslom. Zraven se poda še kumarična solata z jogurtom.
Namig: Če vam bo ostalo nekaj ribe, jo očistite, odstranite vse kosti, kožo. Čisto pečeno meso pretlačite z vilicami, dodajte malo olja ali kisle smetane, po potrebi začimbe po okusu. Dobili boste odličen namaz.

Nasvet: Ostanke pečenega ribjega mesa lahko uporabite tudi v paradižnikovi juhi, v rižoti ali omaki za testenine.

Naslovna fotografija: Getty Images
Poizkusite še: Napake, zaradi katerih je meso, ki ga pripravljate, trdo
Datum Objave: 10.2.2020 ob 07:02

Več iz te teme:

mesne jediribekosilozdravopostrvideja za kosilosladkovodne ribepetkovo kosilo

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.