Pozabite na humus – to je fetina pomaka, za katero nori cel svet

Eden najbolj deljenih slanih receptov na socialnih omrežjih v zadnjem času.

V poletnih mesecih še posebej prija grška kulinarika, ki nas, tudi če trenutno ne uživamo na enem izmed rajskih grških otokov, odpelje do Sredozemskega morja.

Danes objavljamo recept, ki smo ga zasledili na portalu Delish. Gre za poletni grški »dip«, kot bi mu lahko rekli. Sestavljajo ga sestavine, ki jih sicer pričakujemo v grški solati, odlično pa se bo prilegel k popečenim kruhkom, zelenjavi, pečenemu krompirčku ali pita kruhu.

Sestavine

– 200 gramov feta sira
– 200 gramov svežega kremnega sira
– 150 gramov grškega jogurta
– nastrgana lupinica ene limone
– oljčno olje
– sol
– poper
– koper
– dva ščepca posušene paprike v lističih

Priprava

1. Vse sestavine stresite v skledo ter dobro premešajte z mikserjem, da nastane gosta zmes

2. Prelijte z nekoliko oljčnega olja.

3. Lahko okrasite s sesekljanimi kumaricami in paradižniki.

4. Postrezite dobro ohlajeno s pita kruhki, lahko tudi s pečenim krompirčkom.

Poizkusite še: Jogurtovo poletno pecivo z marelicami in cvetovi plavice

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je eden izmed meni najljubših delov hiše. Zame je prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje. Želim si, da bi nekoč imela veliko kuhinjo z otokom in pogledom na morje ter dolgo polno zasedeno leseno jedilno mizo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana