Praznični sirup z okusom medenjakov
A+ A-
Okus praznikov v steklenički.
Sestavine
- 3 stroki kardamoma
- 4 cimetove skorjice
- 7 klinčkov
- 3 pimentova zrna
- žlička mletega muškatnega oreščka
- žlička mletega koriandra
- 4 janeževe zvezde
- 2 žlički komarčkovih semen
- 25 g ingverjeve korenine
- sok 1 limone
- 800 g sladkorja
- 500 ml vode
Priprava
1. Vodo, sladkor in limonov sok zavremo.
2. Ingver nasekljamo in dodamo v sadni sirup, druge začimbe pomešamo med seboj ter jih stresemo v sadni sirup in pustimo rahlo vreti približno 20 minut – ne pozabimo pogosto premešati.
3. Odstavimo in sirup precedimo skozi cedilo, nato napolnimo v stekleno embalažo.
4. Preden zapremo steklenico, pustimo, da se sirup skoraj popolnoma ohladi.
Recept: Mirjam Grilc
Fotografija: Eva legiša
Preberite še: Karamele z arašidovim maslom
Datum Objave: 21.12.2017 ob 09:12