Odprta Kuhinja

Preprosta korenčkova torta

Carrot cake
Odpri galerijo
A+   A-
Za nedeljsko sladico ali kar tako.


Za testo



  • 20 dag prosene moke

  • 2–3 žlice medu

  • 35 dag ekološko pridelanega korenčka za torto (in še korenček za okras)

  • nekaj soli po potrebi

  • 2 dcl jabolčnega soka iz neškropljenih jabolk po potrebi

  • 15 dag mletih lešnikov ali orehov

  • 5 velikih žlic olja

  • ¾ zavitka praška za vzhajanje na osnovi vinskega kamna

  • sok ½ limone (po želji)


Za preliv


1–2 žlici medu in 2 žlici vode ali jabolčnega soka

Priprava


1. Korenček drobno naribamo.

2. Med raztopimo v jabolčnem soku. Dodamo olje, pomešamo. Dodamo limonin sok, korenček ter lešnike in moko, pomešano s praškom za vzhajanje in kančkom soli.

3. Zmes damo v namazan in z moko potresen manjši model za torte. Pečemo 35–40 minut pri 190 stopinjah.

4. Nekaj časa naj pokrito stoji. Nato torto preložimo na pladenj. Po želji in potrebi po vrhu premažemo s prelivom.

5. Poljubno okrasimo.

Recept: Marja Božič
Foto: Thinkstock

Poskusite še: Korenčkova marmelada

Datum Objave: 17.3.2021 ob 19:03

Več iz te teme:

sladicajabolkakorenčekkorenčkova tortajabolčnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja